Вести

Реновирана школска сала у Новом Сланкамену након пола века


naslovJedneVesti
17.09.2021

Фискултурна сала Основне школе „Др Ђорђе Натошевић“ у Новом Сланкамену чекала је 55 година да се уради темељна реконструкција, односно од како је изграђена 1966. године у њу није уложен готово ни један динар.

Сала, која је била забрањена за коришћење због неусловног и небезбедносг стања, данас представља једну од најлепших и најуређених школских сала у општини Инђија.

Заједничким средствима Покрајинског секретаријата и Општине Инђија у износу од 7 милиона динара у сали је постављен нови паркет са исцртаним линијама за више терена, замењене су електроинсталације и расвета, сређени су ходник, справарнице и наставнички кабинет. Опремање сале спортским реквизитима обезбедио је Покрајински секретаријат за спорт и омладину.

Школску салу обишли су председник општине Инђија Владимир Гак и Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста који су изразили задовољство што ће ученици ове школе имати најсавременије услове за бављење спортом.

Баста је изјавио да ресорни секретаријат много улаже у спортску инфраструктуру, развој школског спорта и спорта уопште, напоменувши да су расписани конкурси за допринос развоју спорта, спортску инфраструктуру и омладински сектор, те да је за пројекте у тим областима опредељено 70 милиона динара.

Председник Општине Инђија захвалио је на подршци у обнови школске сале, која, како је навео, данас изгледа феноменално, а само неколико месеци раније била је небезбедно место за наставу физичког и друге активности.

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: