Вести

Педесет година Стрељачког клуба „Младост“ из Инђије


naslovJedneVesti
06.10.2021

У Културном центру одржана је седница скупштине Стрељачког клуба „Младост“ из Инђије која се састојала из радног и свечаног дела уприличеног поводом 50-те годишњице од оснивања клуба. 


Седници су присустволи еминентни гости: Немања Милојевић, шеф кабинета председника општине Инђија, Ласло Кормањош помоћник за спорт покрајинског секретара за спорт и омладину, Ненад Путник, председник стрељачког савеза Србије, Никола Марић, потпредседник стрељачког савеза Србије, Доневић Драган, селектор за пушку стрељачке репрезентације Србије, Марковић Драган, директор стрељачке репрезентације Србије, Ненад Пајић, селектор параолимпијске репрезентације Србије, Сања Ивошев, олимпијска шампионка и генерални секретар Стрељачког савеза Војводине, Релић Небојша, директор Стрељачког клуба „Живко Релић Зуц“ из Сремске Митровице, Горан Стојадиновић, председник стрељачке дружине „Нови Сад 1790“.

У радном делу скупштине усвојени су извештај о раду за 2020. годину, извештај надзорног одбора за 2020. и план рада за 2021. годину. У оквиру извештаја, известилац Драган Алимпијевић осврнуо се на период од последњих 10 година односно од дана када је клуб прославио 40- ту годишњицу оснивања. Констатовано је да је клуб знатно унапредио свој рад и резултате те да је ово најуспешнији период у историји клуба. Изражена је и захвалност локалној самоуправи због знатно побољшаног финансирања основних стрељачких потреба.                

Нагласак у раду скупштине дат је на свечани део у току кога се скупштини обратио председник Михајловић Радош а бираним речима су присутне делегате и госте поздравили председник Стрељачког савеза Србије Ненад Путник и помоћник за спорт покрајинског секретара за спорт и омладину господин Ласло Кормањош.

Том прилико су одали признање свим члановима клуба и нагласили да је СК Младост узоран спортски колектив и један од најбољих у стрељачкој организацији. Председник клуба Михајловић је заслужним члановима управе, спортистима, пријатељима и донаторима клуба, уручио пригодне захвалнице и поклоне након чега је приређена скромна закуска за све присутне.

Седница скупштине је само једна од планираних активности у склопу прославе 50- те годишњице клуба, али се због различитих околности одустало од организације првенства Србије за пионире, јуниоре и сениоре које је требало да се одржи у месецу мају. До краја године је у плану пригодан стрељачки турнир и дружење са члановима клуба који су осамдесетих и деведесетих година оставили дубок траг у клупској историји.

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: