Вести

Женска екипа Индианса освојила државно првенство, Анастасија Миљуш МВП такмичења


naslovJedneVesti
20.10.2021

На финалном турниру Женске флег лиге Србије 2021 одржаном у недељу 17. октобра у организацији Клуба америчког фудбала Инђија Индианс, женска екипа Индианса одбранила је титулу првака Србије.

Девојке су пут до злата на финалном турниру започеле полуфиналном утакмицом против првопласиране екипе из лигашког дела такмичења из групе Југ, женског тима из Крагујевца, који је завршен победом Инђије резултатом 27:7.

У утакмици за прво место Инђија је против Кикинде победила и одбранила трофеј шампиона Женске флег лиге Србије резултатом 38:14.

Гласовима тренера екипа које су учествовале у такмичењу Анастасија Миљуш изабрана је за најбољу играчицу такмичења Женске флег лиге Србије 2021. Њој је ово дебитантска сезона када је флег фудбал у питању али то је није спречило да својим наступима за тим Индианса понесе и титулу МВП такмичења у 2021 години.

„Честитам мојим девојкама, саиграчима, на одличној и борбеној игри. Као неко које нов у овом спорту ја сам презадовољна. Очекујем да наставимо да нижемо овако добре резултате. Поносна сам на цео наш тим и теренера и хвала им на овом незаборавном искуству“, изјавила је Анастасија после финала.

За женски тим Индианса ове сезоне наступале су: Срна Пејчић, Гордана Бурлић, Јована Димитров, Маријана Ђуричић, Анабела Миљуш, Анастасија Миљуш, Тијана Митрић, Милица Поповић и Милица Вишекруна.

Ово је друга титула првака Државе за наше девојке. Поред Индианса две титуле има и тим из Крагујевца. Једну титулу имају екипе из Кикинде и Чачка док је најтрофејнија екипа из Обреновца која има три титуле првака Србије у категорији женске флег лиге.

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: