Вести

Потписани уговори за куповину сеоских кућа


naslovJedneVesti
20.10.2021

У просторијама Министарства за бригу о селу, потписани су уговори за куповину кућа на селу у општини Инђија. На данашњем потписивању право на бесповратна средства за куповину сеоских кућа са окућницом остварили су брачни парови из Нових Карловаца и Крчедина. У име општине Инђије, потписивању уговора су присуствовали Живан Живановић, помоћник председника општине Инђија и Ивана Пејовић Шеврт, директорица Агенције за рурални развој општине Инђија.

Према речима Иване Пејовић Шеврт, нису у питању први одобрени захтеви. Један брачни пар из Нових Карловаца је већ потписао уговор о додели бесповратних средстава, док су неке пријаве у разматрању.

Конкурс је отворен до 1.новембра, захтеви се обрађују по редоследу подношења, те позивамо све заинтересоване да се обрате Агенцији за рурални развој, која ће им пружити сву потребну административно техничку подршку око поднешења захтева.

Циљ програма јесте помоћ брачним паровима и младим пољопривредницима до 45 година да реше стамбено питање али и оснаживање села и повећање број становништва у руралним деловима Србије.

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: