Вести

РЕКОНСТРУКЦИЈА ВАЖНЕ САОБРАЋАЈНИЦЕ: Мировић и Гак обишли радове на путу Банстол-Чортановци


naslovJedneVesti
21.10.2021

У току је реконструкција пута Банстол–Чортановци за шта је из покрајинског буџета издвојено 260,6 милиона динара. Како се радови одвијају уверили су се председник Покрајинске владе Игор Мировић и председник општине Инђија Владимир Гак.

„Успели смо да, заједно са локалним самоуправама, реконструишемо више од 50 километара локалних путева и то Сремски Карловци – Банстол, затим Банстол – Иришки венац и даље према Црвеном Чоту и на делу од Бешенова до Беочина, где су и сада радови у току. До краја новембра завршићемо и деоницу од пет километара од Чортановаца до Банстола и моћи ћемо да кажемо да смо највећи део посла урадили", рекао је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

 Мировић је истакао да постоји јасан задатак да у наредних пет година, на основу заједничког плана, буду уређене и нове трасе на западном делу према Лежимиру и шидској општини.

Председник Општине Инђија Владимир Гак рекао је да је реконструкција пута од Банстола до Чортановаца од изузетног значаја за све мештане, повећање безбедности и развој туристичке инфраструктуре у Чортановцима, те да је у последњих годину дана потпуно реконструисано укупно 25 километара путева на територији те општине вредности преко 10 милиона евра.

 

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: