Вести

ДОНАЦИЈА СПОРТСКЕ ОПРЕМЕ: Удовичић посетио школу у Новом Сланкамену


naslovJedneVesti
19.11.2021

Министар спорта и омладине Републике Србије Вања Удовичић посетио је данас Основну школу „Др Ђорђе Натошевић“ у Новом Сланкамену и том приликом донирао спортску опрему неопходну за обављање наставе физичке културе.

Он је изразио задовољство условима школске сале у којој деца похађају наставу и тренирају. По његовим речима, донирана опрема представља подстрек садашњим и будућим нараштајима да уђу у систем спорта и да се опробају у некој спортској дисциплини.

Удовичић је похвалио локалну самоуправу у Инђији због значајног издвајања средстава за развој спорта и омладине.

„Један динар уложен у спорт је три динара мање у будућности улагања у здравство и због тога честитам председнику Инђије Владимиру Гаку који је показао кроз издвајања за спорт и младе колико је важно улагати у здравље и будућност“.

Председник општине Инђија Владимир Гак подсетио је да су издвајања за спорт рекордна у историји општине и износе 175 милиона динара.

„Данас је дефинитивно Инђија град спорта и град омладине. У савезном рангу имамо чак четири клуба и зато се трудимо да будемо најбољи у свим областима, не само у сфери привреде.“

Гак је додао да се данас налазимо у школском објекту у који није улагано 67 година а данас, након озбиљне реконструкције, представља модерну и савремену школску салу.

Миистарство спорта и омладине донирало је школи два рукометна гола, две кошаркашке табле са обручима и 40 лопти, по десет за сваки колективни спорт.

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: