Вести

ШАМПИОНИ ДРЖАВЕ У СТРЕЉАШТВУ: Пионири и јуниори постигли рекорд


naslovJedneVesti
10.05.2022

На првенству Србије ваздушном пушком и пиштољем за пионире, јуниоре и сениоре које је одржано у Суботици претходног викенда, стрелци Младости из Инђије освојили су титулу шампиона Србије у конкуренцији пионира и јуниора.

Ово је трећа година заредом да су прваци државе што је рекорд у српском стрељаштву.

Неколико вредних резултата на овом првенству забележено је и у појединачној конкуренцији.

Први пиштољаш у клубу након скоро 40 година, Ћурувија Огњен, успео је да се у конкуренцији 40 пионира окити сребрном медаљом а пионирка пушком Маријановић Бојана, домогла се бронзане медаље у конкуренцији 99 пионирки. Бојани је до 1. места зафалио само 1 круг.

И на крају, јуниор Спасић Боривој попео се на највиши степеник победничког постоља пошто је са веома добрим резултатом од 369 кругова освојио 1. место.

Са 5 освојених медаља од којих су три златне, Младост је један од најуспешнијих клубова првенства на коме је наступило укупно 468 такмичара.

За пионире, јуниоре и сениоре сезона гађања ваздушним оружјем је завршена.

Ваздушном пушком, од 14. маја, такмичења настављају кадети у дисциплини тростав. Такође, од истог датума отпочињу такмичења малокалибарским оружјем  у дисциплини тростав 3х20, а од такмичара Младости, наступаће јуниорка Џонић Лана и сениор Гаћеша Димитрије.

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: