Вести

Конкурс за међународи фестивал краткометражог филма и фотографије „Short cut“ 2022. Инђија


naslovJedneVesti
13.05.2022

Удружење за медијску афирмацију „Мат“  из Инђије расписало је конкурс за седмо издање Међународног фестивала краткометражног филма и фотографије „Short cut“  Инђија 2022.

На фестивалу се приказују кратки играни, документарни  и анимирани филмови.  Фестивал је отворен како за филмове домаћих аутора тако је окренут и ауторима из целог света. Тематика филмова треба да је из области: екологије, туризма и живота. 

Јавни позив за ауторе кратких филмова траје од 15. до 31. маја 2022. године. Пристигле филмове прегледа селекторска  комисија која неће узимати у разматрање оне филмове који садрже увредљиве или агресивне поруке или садржај.

ПРАВИЛА УЧЕШЋА

- Филм не сме да траје дуже од 15 минута;

- Филм не сме бити произведен пре 2020. године;

- Удружење „МАТ“ може користити делове или комплетне филмове у служби промоције;

- Аутор сноси одговорност по питању ауторских права филма;

– Аутори филмова су у обавези да доставе: попуњен формулар који је доступан на сајту фестивала www.shortcutfest.net, фотографију аутора и филм у формату МПЕГ-4 (преко сервиса www.wetransfer.com, или transferxl.com) на маил shortcutfest@gmail.com;

-Аутори чији филмови буду селектовани за фестивал биће обавештени најкасније до 20. јуна 2022. године.

На Фестивалу ће бити додељена прва награда за категорију екологија, прва награда за категорију туризам и прва награда за категорију живот, затим награда за анимирани филм и Гран-при  фестивала. Жири ће такође доделити и прву награду на фото конкурсу „Објектив(н)и“.

 

КОНКУРС ЗА ФОТОГРАФИЈУ

Организатори „Short cut“ фестивала у оквиру пратећег програма организују изложбу фотографија под називом „Објектив(н)и“ која има такмичарски карактер, те овом приликом позивају се сви заинтересовани аутори да, уколико желе да учествијују на изложби, фотографије са личним подацима и контакт телефоном доставе на мejл shortcutfest@gmail.com са назнаком за фото конкурс „Short cut“, од 15. маја до 1. јуна 2022. године. Аутори фотографија за такмичарски конкурс могу послати максимално 10 фотографија, величина дуже странице прихватљивих дигиталних фотографија не може бити мања од 3.000 пиксела, тип датотеке може бити само јпг тј. јпег и максимална величина датотеке не сме прећи 20МБ. Аутори чије фотографије буду селектоване за изложбу а самим тим и такмичење, биће обавештени најкасније до 20. јуна 2022. године.

Телефони за додатне информације: Зорица Банић  065/ 204 88 11. Више информација о фестивалу  и начину пријављивања можете пронаћи на сајту : www.shortcutfest.net као и на фб страници Међународног фестивала краткометражног филма „Short cut“ Инђија.

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: