Вести

Инђија приступила пројекту „Подстицајно родитељство“


naslovJedneVesti
20.06.2022

У организацији УНИЦЕФ-а, а уз подршку Министарства за бригу о породици и демографију које координира Управним одбором Пројекта „Подстицајно родитељство“ и Сталне конференције градова и општина а уз присуство сто четрдесет представника јединица локалне самоуправе, стручњака из домова здравља, предшколских установа и социјалне заштите одржан је састанак на тему програмског планирања за примену програма Разиграно родитељство, чиме је означен почетак рада на унапређивању услуга у овим секторима и градовима.

Овом сасатанку претходило је потписивање меморандума који је у име општине Инђија потписао Живан Живановић, помоћник председника општине Инђија.

Практичари ће у оквиру програма бити обучавани за примену вештина заснованих на најактуелнијим научним доказима о развоју деце у раном узрасти, почевши од рођења и у првих 1000 дана живота.

У наредне две године ове иновиране праксе примењиваће се у раду са родитељима мале деце. А као резулат овог рада, на основу пратећег имплементационог истраживања, добиће се релевантни подаци о ефикасности програма и препоруке за ширење на националном нивоу.

Испред општине Инђија састанку су присуствовале Жељка Годић Аврамовић, директорица Центра за социјални рад “Дунав”, Јелена Кресоја, директорица Предшколске установе „Бошко Буха“ и  Ивана Бабин, начелница Одељења друштвених делатности општине Инђија.

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: