Вести

Прва комерцијална испорука гума компаније Тoyo Tire


Прва комерцијална испорука гума компаније Тoyo Tire
10.08.2022

Прва испорука 540 гума произведених у погону компаније Тоyо Тire Србија у Инђији кренула је данас пут Северне Америке.

Првој испоруци присуствовали су амбасадор Јапана у Републици Србији Такахико Кацумата, генерални директор Тоyо Тirе Србија Jоји Имура, директор фабрике у Инђији Ајкут Гидерги, председник Општине Инђија Владимир Гак, као и остали представници менаџмента компаније и запослених.

Председник Општине Инђија Владимир Гак се захвалио што је добио прилику да се обрати на овом месту, у једном, како је рекао великом и историјском дану за Србију и Инђију.

„Пре неколико година тешко да смо могли да замислимо у Инђији овако велику светску компанију. Ви сте као компанија постали њен понос. Данас смо овде да из Инђије пошаљемо први контигент гума на америчко тржиште, и то је учињено само за годину и по дана. Ви се мени захваљујете на подршци, али та подршка је нормална ако желимо да се наш град развија. Амабасадор Кацумата је споменуо да је ове године јубилеј, 140 година дипломтаских односа Јапана и Србије, и биће нам задовољство да дамо свој допринос у години јубилеја. Нека је са срећом почетак и прва испорука“, рекао је присутнима Гак. 

Јапански амбасадор Такахико Кацумата изразио је велико задовољство што је присуствовао овом догађају.

„У децембру 2020. године, када сам дошао у Србију као амбасадор, моја прва посета је била управо овде, и зато могу да посведочим вашем труду и успеху. Упркос пандемији, на овом месту је одржана церемонија полагања камена темељца за фабрику. Од тада је прошло годину и осам месеци. Пандемија Ковид-19 и даље траје, али Тоyо Тirе Србија наставља са изградњом своје савремене фабрике, и ево данас присуствујемо првој испоруци гума. Ове године је 140 година пријатељских односа Јапана и Србије и отварање ове фабрике у децембру биће важан догађај за тај јубилеј“, рекао је амбасадор Катсумата захваливши Влади Србије на подршци као и Општини Инђија и председнику Владимиру Гаку.

Генерални директор Тоyо Тirе Србија, Јоји Имура се такође свима захвалио што је идеја о првој фабрици у Европи постала стварна.

„Ово је прва испорука из Тоyо Тirе Србија за америчко тржиште. Потрошачи у Америци ће већ за пар месеци возити своје аутомобиле са гумама произведеним у овој фабрици. Наш следећи циљ је достизање производње пуним капацитетом. Већ се осећам усхићеним кад помислим да ће за мање од годину дана овај утоварни простор бити препун наших производа, припремајући се да крену на пут широм света.“

Присутнима се обратио и Аjкут Гидерги, директор фабрике у Инђији, пожелевши свима успеха у даљем рaду и захваливши се целом тиму инђијског погона.

„Ово данас је резултат наших заједничких залагања и зато желим да се захвалим целом тиму за све напоре који су уложили. Ова фабрика у Србији је веома важна за читаву Тоyо Тirе корпорацију, и постоје велика очекивања да ће се управо овде производити најконкурентнији производи.“

Тоyо Тirе Србија је први европски погон јапанске компаније Тоyо Тirе Corporation који се налази у   североисточној радној зони у Инђији.

Компанија је у Србији основана 4. октобра 2019.године, први ашов забоден је 15. децембра 2020, а данас (9. августа) отишла је прва испорука гума.

Званична церемонија отварања биће одржана у децембру ове године, када ће и сви објекти бити спремни.

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: