Вести

Рукометни клуб „Хајдук“ из Бешке најтрофејнији у Србији


Рукометни клуб „Хајдук“ из Бешке најтрофејнији у Србији
22.09.2022

Да се ентузијазам, љубав према спорту и огроман рад исплати и да доноси резултате, показује пример рукометног клуба „Хајдук“ из Бешке. Почевши од нуле, за само две године овај клуб је постао убедљиво најтрофејнији у Србији у категоријама за дечаке до 12, 14 и 16 година.

Најмлађи рукометаши, до 12 година, ове и прошле године освојили су прво место у Супер лиги Војводине. Њихове колеге старости до 14 година овогодишњи су прваци Војводине и трећи у Србији, док су прошле године били трећи у Супер лиги Војводине и на државном првенству.

Врхунски квалитет показали су момци старости до 16 година који су трећепласирани на покрајинском и државном првенству.

Осим редовних такмичења, рукометаши Бешке учествују на бројним домаћим и међународним турнирима где су често били убедљиво најбољи, освојивши их до сада преко тридесет.

О квалитету младих бешчана најбоље показује податак да су побеђивали европске рукометне великане као што су Веспрем и Сегед(Мађарска), Париз(Француска), Зубри(Чешка), Загреб(Хрватска) и други.

Зато је данас чак осам „хајдука“ у различитим репрезентативним селекцијама Србије, док су тројица најбољих момака већ потписали уговоре са српским шампионом Војводином и шабачком Металопластиком.

Рукометну „бајку“ у Бешки креира и води некадашњи успешни рукометаш а данас трофејни тренер Дарко Тривковић, који је и селектор репрезентације Војводине за дечаке до 14 година и помоћник селектора репрезентације Србије за исти узраст.

Рукометни погон у Бешки и даље ради пуном паром. Уз значајну помоћ општине Инђија и под тренажном палицом тренера Тривковића развијају се нове, будуће звезде српског рукомета.

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: