Вести

„Сећања“ у Галерији Куће Војновић


„Сећања“ у Галерији Куће Војновић
23.09.2022

Изложба Радована Јандрића под називом ,,Сећања” биће отворена у петак, 23. септембра у 19.00 часова, у Галерији Куће Војновића у Инђији.

Слике Радована Јандрића као убедљиво пиктурално организовање догађаја – догађања, представљају само могућу збиљу, посебна подручја измаштане стварности. У њима преовлађује сета, носталгија човека који више не припада једној средини коју је тако добро познавао, коме је сад остало само сећање и који мора, измењеним погледом и у амбијенту већ сасвим другачијих догађања, односа, начина на које је уређено и организовано, ”стање егзистенције” (у наметнутој збиљи којој не жели да се до краја прилагоди, ни да је прихвати), да у сликама “сећања и заборава” преточи своју тежњу за причом и приповедањем као, пре наметнутог, него изабраног начина крајње субјективног препричавања.

То ће га на крају одвести у стање непрекидних поређења вредности прошлог и садашњег времена, у дилему о ”истини среће”, одвести спектакуларна подручја ”расправљања” о смислу егзистенцијалног мира који се може наћи у тајанственом и изазовном свету ”означене тишине”, слике. Милош Арсић.

Изложба под називом : ,,Сећања” ће бити отворена од 23. септембра до 12. октобра сваког радног дана од 10.00 до 19.00 часова а улаз је бесплатан.

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: