Вести

КУД „Бранко Радичевић“ из Бешке у Офенбаху


КУД „Бранко Радичевић“ из Бешке у Офенбаху
17.11.2022

Протеклог викенда Културно-уметничко друштво „Бранко Радичевић“ из Бешке било је у посети Српском културном центру у Офенбаху поводом обележавања 45. година рада овог центра.

Поред домаћина наступао је и Уметнички ансамбл Министарства одбране Републике Србије „Станислав Бинички“ и КУД „Бранко Радичевић“ из Бешке.

Програм је отворен химном „Боже правде“ у извођењу УАМОРС „Станислав Бинички“ и малим концертом овог ансамбла који је одушевио све присутне у пуној хали, а наизменични наступи фолклорног ансамбла „Бранко Радичевић“ из Бешке и СКЦ-а,  праћени су великим аплаузима публике. Сви ансамбли наступили су уз музичку пратњу оркестра „Браћа Мартић“ из Новог Сада.

СКЦ у Офенбаху окупља 350 српских породица које се труде, да кроз ангажовање у СКЦ-у, очувају српски национални идентитет, језик, културу и обичаје. Горан Томић  председник СКЦ-а, није крио своје задовољство и радост и изразио наду да ће се сарадња ова два друштва наставити и у будућности.

Александар Ердеш, уметнички руководилац КУД „Бранко Радичевић“, истакао је да су им пријатељи из СКЦ-а са којима сарађују већ 10 година приредили предиван дочек.

Иницијатива је потекла од њихове мештанеке из Бешке и њене ћерке које живе у Офенбаху. Бешчани су били смештени код чланова СКЦ-а што је допринело да се још више продубе пријатељства међу фолклорашима која остају заувек.

Испред КУД-а „Бранко Радичевић“ из Бешке присутнима се обратио председник Момчило Малешевић који је рекао да су веома задовољни гостопримством и сарадњом која је крунисана предивним концертом.

Малешевић је пожелео домаћинима да трају још много година и да окупљају велики број деце. Том приликом домаћину је уручио пригодне поклоне. У плану је да се настави даља сарадња и да већ на лето СКЦ буде гост у Србији у Бешки.

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: