Вести

Представљање студије о Достојевском Добрила Аранитoвића


Представљање студије о Достојевском Добрила Аранитoвића
20.03.2023

У среду, 22. марта, у читаоници Народне библиотеке „Др Ђорђе Натошевић“ у Инђији, представиће се књига Добрила Аранитовића „Фјодор Михаилович Достојевски као мислилац, филозоф и богослов“.

Промоција је заказан за 19.00 часова а о књизи ће говорити протојереј-ставрофор др Борис Милинковић, књижевни критичар и извршни уредник у издавачкој кући Catena mundi Никола Маринковић, историчар и библиотекар Небојша Цвејић, као и аутор Добрило Аранитовић.

Писац ове књиге је професор филозофије, библиотекар-саветник и један од најцењенијих библиографа српског језика, превео је и приредио студију „Фјодор Михаиловић Достојевски као мислилац, филозоф и богослов“, на радост поштовалаца великог руског писца.

Кроз изабране и преведене записе, аутор је Достојевског целовито осветлио као писца, филозофа, богослова и пророка, који је досегао висину духа, дотакао дубину подсвести и продро у „саму срж проблематике човека XIX века“, али и као епилептичара, коцкара, робијаша и сиромаха у раљама издавача и поверилаца.





ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: