Вести

Једанаест награда за Креативни центар „Артеље“ на Смотри аматерских позоришта Срема


Једанаест награда за Креативни центар „Артеље“ на Смотри аматерских позоришта Срема
03.05.2023

На 46. Смотри аматерских позоришта Срема одржаној у Беочину, инђијски Креативни центар „Артеље“ једини је учествовао са две позоришне представе, и то „Удаваче“ у режији Теодоре Марчете, и Шекспировом  „Укроћеном горопади“ чију режију потписује Кристијан Марковић.

Представа „Удаваче“, настало по мотивима „Женских разговора“ Душка Радовића, остварила је пласман на Позоришни фестивал нових форми и камерних представа, друго место на Зонској смотри и пласман за накнадну селекцију на 59. Фестивал аматерских позоришних друштава Војводине.

Теодора Марчета добила је награду за најбољу режију, Тијана Ђуричић за најбољи сценски говор, награда за најбољи сценски покрет припала је Марку Мијатовићу, а најбоље глумачко остварење фестивала је Светлана Пешут.

Драгана Мазињанин је похваљена за глумачко остварење, а жири публике награду за најбољу епизодну улогу доделио је Сари Вучић.

Представом „Укроћена горопад“ инђијски Креативни центар „Артеље“ остварио је пласман на Омладински позоришни фестивал у Кули, док је Сари Вучић припала награда за најбоље глумачко остварење фестивала.

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: