Вести

На конкурсу „Short cut“ фестивала 1500 филмова


На конкурсу „Short cut“ фестивала 1500 филмова
15.08.2023

Љубитељи краткометражног  филма и фотографије уживаће и ове године у избору најбољих остварења на осмом издању Међународног фестивала „Short cut“.

На конкурс је ове године пристигло око 1500 филмова из целог света, док се на конкурс за фотографију пријавило око 50 домаћих и страних аутора. Селекциона комисија одабрала 55 филмова који су се борили за финале овогодишњег фестивала у четири такмичарске категорије: туризам, екологија, живот и анимирани филм.

Стручни жири одабрао је 15 остварења која су ушла у финале и које ће публика имати прилике да види 25. августа када ће фестивал бити и одржан.

Жири је такође доделио награде најбољим филмовима у поменутим категоријама, Гран При фестивала и победницима фото конкурса, чија ће изложба бити отворена такође 25. авуста а за публику ће бити доступна до 6. септембра.

И овогодишњи фестивал биће одржан на добро познатим локацијама, летњој сцени код Kуће Војновића и галерији ове установе али ће бити и емитован на Инстаграм страници ТK Туристичког канала.

Покровитељ фестивала је Oпштина Инђија а пријатељи Kултурни центар и Туристичка организација Општине Инђија.

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: