Вести

Стипендије за 129 најбољих студената


Стипендије за 129 најбољих студената
03.11.2023

Председник Општине Инђија Владимир Гак уручио је уговоре о стипендирању 129 студената из инђијске општине. Студенти свих факултета, са просеком изнад 8,5 остварили су право на општинску стипендију у износу од 20 хиљада динара, што је посебна част за Општину Инђија.

„Ово је један од најлепших тренутака у мом послу, када видимо колико студентима значе стипендије, које су од 2016. године подигнуте са 7.5 на 20 хиљада динара“, истакао је председник општине и најавио повећање студентских примања у складу са развојем инђијске привреде.

Најбољи суденти инђијске општине потписали су уговоре за средства подршке која добијају од Општине Инђија, и, како кажу, потрошиће их на трошкове студирања који нису мали, у зависности од факултета.

Софија Мишковић, студент пете године Филолошког факултета у Београду, каже да је све време студирања била општински стипендиста и да јој је то много значило у буџету за студирање:

„Свакако да значи, и финансијски и као вид признања за напоран рад и труд. Знам да у Србији нема већих стипендија, чак ни на републичком нивоу, тако да изузетно је важна ова подршка Општине Инђија“.

Председник Гак позвао је студенте да се укључе у све видове друштвеног живота у општини и да на тај начин учествују у креирању сопствене и будућности свих грађана.

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: