Вести

Најбољи каратисти клуба „Сенсеи“ на пријему код председника општине


Најбољи каратисти клуба „Сенсеи“ на пријему код председника општине
16.11.2023

Запажени резултати чланова Карате клуба „Сенсеи“ на државним, европским и светским такмичењима повод су за пријем код председника инђијске општине Владимира Гака, који се сусрео и разговарао са младим инђијским спортистима.

Међу најуспешнијима је Милица Радић, каратисткиња клуба „Сенсеи“, која је управо донела три златне медаље са државног првенства и два сребрна и два бронзана одличја са светског првенства у Грчкој.

„Иза свих нас стоји напоран рад и труд, тренирамо углавном два пута дневно, и залажемо се да освојимо најбоље резултате“, каже млада спортисткиња са низом медаља око врата.

Оснивач и тренер Карате клуба „Сенсеи“ Милоје Марковић истиче да се број уписане деце смањује последњих година и апелује, пре свега, на родитеље да децу усмеравају на спорт.

„Десет такмичара колико је „Сенсеи“ имао у Грчкој освојило је седам медаља укупно, што је сјајан резултат међу 1500 учесника из 44 земље“, поносан је Марковић.

На успехе деце овог карате клуба поносна је цела Инђија. Иако клуб није у систему општинског Савеза спортова јер припадају савезу који није члан Олимпијског комитетта Србије, наћи ће се начин да им се обезбеде средства за нормално функционисање, најавио је председник општине Владимир Гак.

„Врхунски резултати младих каратиста обавезују нас да им обезбедимо услове за тренинге и одласке на такмичења, што ћемо и учинити у складу са њиховим потребама“, истакао је Гак.

Карате клуб „Сенсеи“ постоји од 1980. године, кроз његову школу каратеа прошло је скоро 6000 такмичара, деце која су највећи део свог слободног времена посветила спорту.

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: