Вести

Камен темељац за аква парк "Панонске терме"


Камен темељац за аква парк
13.02.2024

Представници компаније „Вода Синђелић Ждрело“ заједно са председником Општине Инђиjа Владимиром Гаком поставили су камен тељац за изградњу аква парка у Инђији.  Комплекс базена са хотелом биће изграђен на површини од 6 хектара, а вредност инвестиције је 12 милиона евра. Компанија се бави туризмом скоро две деценије, у Србији су власници четири аква центра, а позив од Општине Инђија је радо прихваћен, каже власник Милан Милојевић:

„За „Панонске терме“ планирамо објекат од 16 хиљада квадратних метара, биће изграђена три затворена и три отворена базена, пратећи садржаји, ресторани, конгресне сале, играонице, теретане, истакао је Милојевић, представљајући новинарима прву фазу изградње аква парка. Он је рекао да ће у том тренутку у хотелу бити запослено 150 радника. Друга фаза инвестирања подразумеваће још затворених и отворених базена, као и додатно проширење смештајних капацитета.

„Инђија као локација била је атрактивна за нас после позива председника општине који нисмо одбили“, рекао је инвеститор. Тренутно су у току радови на бушотини од 1100 метара, где се очекује термална вода од 63 степена, капацитета 30 литара у секунди. 

Председник инђијске општине Владимир Гак истакао је значај ове инвестиције за развој целе општине:

„Раније смо маштали о затвореном базену, који можемо да користимо и током зиме, али добили смо и више од онога што смо желели“, каже Гак, изразивши захвалност породици Милојевић која је одлучила да свој капитал уложи у изградњу аква парка у Инђији.

„Ово није само забава у аква парку, већ и запошљавање нових радника, као и употпуњавање комплекса бројним спортским садржајима у оквиру хотелске инфраструктуре“, истакао је председник општине, уверен да ће у мају следеће године бити завршена изградња првих шест базена у Инђији.

„Очекујемо госте из целе Србије, причамо о прелепом комплексу који ће бити регионална атракција“, закључио је Гак.

Компанија „Вода Синђелић Ждрело“ располаже са четири аква парка до сада, у Соко и Врњачкој бањи, Бањи Ждрело, као и једним у Републици Српској.

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: