Вести

НАЈВИШЕ ЗА НАЈБОЉЕ: Уручено 110 стипендија најуспешнијим студентима


НАЈВИШЕ ЗА НАЈБОЉЕ: Уручено 110 стипендија најуспешнијим студентима
19.06.2020

Најбољи студенти општине Инђија, њих 110, добили су уговор за примање стипендије од локалне самоуправе које спадају међу највишим у Србији, тачније 17 хиљада динара месечно. Колико је ово значајно за највредније међу нама показује податак да је студентска стипендија пре само четири године износила тек 7.5 хиљада динара, а данас је више него дупло увећана.

Уручујући уговоре студентима, председник општине Инђија Владимир Гак истакао да је поносан на младе суграђане који су својим трудом и залагањем постигли успех и изразио уверење да ће управо они водити Инђију у наредним годинама ка напретку и просперитету.

„То су људи који ће наредних година водити општину Инђија, креирати политичку и стручну политику у нашем граду и они су нам неопходни. Зато је потребно да их максимално подржимо јер су они будућност наше општине“.

Гак је додао да је подизање висине стипендије на 17 хиљада динара сигнал и другим студентима да се максимално посвете образовању а да је Општина ту да их финансијски подржи током школовања.

„Повећање студентских стипендија показује колико нам је важно да бринемо о младима. Скоро смо делили лаптопове вуковцима и успешним ученицима, сад стипендије студентима, то су кључне ствари које показују да бринемо о младима. Циљ нам је да Србија и Инђија добију најбоље кадрове у различитим областима“.

Право на општинску стипендију, једну од највећих у Србији, остварили су студенти који студирају на државним факултетима, имају просек изнад 8.5 и имају место пребивалишта на територији општине Инђија.

Фотографије са уручења стипендија можете погледати ОВДЕ.

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: