Вести

ИЗАБРАН НОВИ ПРЕДСЕДНИК ИНЂИЈЕ: Гак Владимиру нови мандат, још снажније у борби за напредну општину


ИЗАБРАН НОВИ ПРЕДСЕДНИК ИНЂИЈЕ: Гак Владимиру нови мандат, још снажније у борби за напредну општину
21.08.2020

Гласовима 31 одборника од укупно 37 колико чини Скупштину општине Инђија, Владимир Гак је проглашен за новог председника општине Инђија.

Тим људи који ће нови/стари председник предводити максимално ће бити посвећено на побољшању животног стандарда грађана Инђије, стварању савремених услова за живот породице, изградњи пијаце у Инђији, завршетку нове спортске хале у Инђији и изградње спортске хале у Бешки, уређивању нове индустријске зоне у Бешки, обогаћивању културне и туристичке понуде, уређивању парковских и других јавних површина, изједначавању услова живота у селу и граду, улагањем у младе и перспективне грађане, у спортску инфраструктуру, изградњи социјалних станова и другим бројним пројектима.

Председник Гак захвалио се грађанима Инђије на указаном поверењу на претходним изборима наводећи да су резултати потврда доброг рада општинског руководства. Такође, изразио је захвалност медицинском особљу Дома здравља у Инђији на огромној енергији и неуморном раду у борби против пандемије вируса КОВИД-19, као и грађанима Инђије на придржавању свих превентивних мера.

Гак је истакао да новоизабрани тим неће одмарати нити славити већ ће са још већом енергијом радити за бољитак и напредак грађана Инђије.

„Сваки дан мора бити нова победа за Инђију и то ће бити наша водиља у наредне четири године“.

Председник је додао да од свих сарадника очекује максималан рад и озбиљност у обављању послова у интересу општине Инђија.

За заменика председника општине изабран је Милан Кончаревић, за председника Скупштине општине Инђија Ђорђе Димић,а за заменика председника Скупштине именован је Лазар Вукмировић.

Извршена је и промена у јавним предузећима. Досадашњи директор ЈП „Инђија пут“ Зоран Милићевић преузео је ЈП „Ингас“, док је на његово место дошао Марко Гашић.

Чланови новог општинског већа, поред председника општине и заменика председника општине, су Јелена Тртица, Љубомир Ковачевић, Јован Ратковић, Петар Маринковић, Дејан Тепавац, Ђорђе Николић и Ђуро Калинић.

 

БИОГРАФИЈА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГАК ВЛАДИМИРА

Владимир Гак рођен  је у Инђији 26.06.1981. године, где је завршио основну и средњу школу.

Дипломирао је на Правном факултету Универзитета у Новом Саду и стекао звање дипломирани правник, након чега је положио  правосудни испит. До ступања на дужност председника општине радио је као адвокат у Инђији.

У политику се активно укључио 2002. године. Дужност одборника у Скупштини општине Инђија је обављао у сазивима 2004-2008 године и 2012-2016 године.

Током обављања одборничке дужности био је члан бројних сталних и повремених радних тела Скупштине општине Инђија.

Од 2006. године је континуирано радио на менаџерским пословима, заступајући интересе страних инвеститора Кипра, Русије и Немачке, пре свега у области инвестиција, на територији Општине Инђија, Рума, Пећинци, Нови Сад, Београд.

Похађао је низ семинара посвећених односима са медијима, унапређењу и ефикасности рада локалне самоуправе и комуналне политике.

Од 2016. до 2020. године вршио је функцију Председника општине Инђија.

Добитник је многобројних страних и домаћих признања у области привреде, културе и спорта.

Живи у Инђији и ожењен је супругом Мајом, са којом има ћерку Настасју.

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: