Вести

СЕДМИ ШЕКСПИР ФЕСТИВАЛ: Пет представа домаћих позоришта


СЕДМИ ШЕКСПИР ФЕСТИВАЛ: Пет представа домаћих позоришта
03.09.2020

Седмо издање “Шекспир фестивала” биће отворено 12. септембра извођењем концерта “Бетовен и Шекспир” Гудачког квартета Београдске филхармоније у Вили Станковић, где је и представљен програм, и трајаће до 16. септембра.

Необичан и неочекиван спој двојице уметничких великана, свечано ће увести публику у нови програм фестивала са четири представе према делима Шекспира.

Народно позориште Ниш и Крушевачко позориште представиће се представом „Како вам драго“, док ће у режији Мие Кнежевић бити изведена „Два витеза из Вероне“ .

У уторак публици ће се представити Српско народно позориште из Новог Сада представом „Розенкранц и Гилденстерн су мртви“, а последњег дана „Мој Шекспир“ по концепту Никите Миливојевића, оснивача и директора Шекспир фестивала.

Све представе ће се одржавати у предивном амбијентом Виле Станковић са почетком у 19.30 часова уз све превентивне мере дефинисане одлукама Кризног штаба Владе Србије.

Програм 7. Шекспир фестивала најавио је на конференцији за медије Никита Миливојевић, док су испред институција које су подржале догађај говорили Драгана Милошевић, покрајински секретар за културу и јавно информисање, Владимир Гак, председник општине Инђија и Соња Марић, директор Сектора за маркетинг и корпоративне комуникације УНИКА осигурања.

Карте за представе могу се купити по цени од 500 динара.

Продаја улазница се врши на свим овлашћеним продајним местима TICKETS-а у Србији као и путем интернета преко www.tickets.rs.

Линк са списком свих продајних места TICKETS-а је https://www.tickets.rs/partners.

Овај јединствен културни позоришни догађај Европска мрежа фестивала је и званично уврстила у листу најзначајнијих на Старом континенту.

Програм фестивала можете погледати ОВДЕ.

Више о самом фестивалу можете прочитати ОВДЕ.

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: