Вести

СРПСКА ФИРМА ЗА ПОНОС ИНЂИЈЕ: Ана Брнабић отворила погон компаније „Фертико“


СРПСКА ФИРМА ЗА ПОНОС ИНЂИЈЕ: Ана Брнабић отворила погон компаније „Фертико“
10.03.2021

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић свечано је у Инђији отворила нови производни погон специјализованих ђубрива српске компаније „Фертико“. У пратњи председника општине Инђија Владимира Гака и директора „Фертика“ Славољуба Вукићевића обишла је производну халу и лабораторију.

Погон „Фертика“ је изграђен у складу са најсавременијим стандардима за производњу и заштиту животне средине. Инсталиране су производне линије, за кристална, микроелементарна, течна и биолошка ђубрива.

Поред производње, фабрика је опремљена и контролном лабораторијом за контролу квалитета сировина и готових производа. 

Инвестиција је вредна 6,5 милиона евра и тренутно је запослено 30 радника.

„Важно је што смо данас овде јер је Агромаркет из Kрагујевца домаћи инвеститор. И веома ми је драго када видим да се и домаћи инвеститори развијају и шире“, изјавила је председница владе.

Она се захвалила компанији „Фертико“ што учествује у програму „Моја прва плата“ Владе Србије.

„То је прави начин како да се изборимо у овим тешким временима и како да младима пружимо шансу за прво запослење, прво искуство и да им отворимо пут за њихову каријеру овде у Србији".

Премијерка је навела је да је важно и то што овде имамо породице 11 радника који су из Ниша дошле у Инђију да раде у предузећу „Фертико“, што значи да људи иду за послом и тамо где су им бољи услови".

Председник Општине Инђија Владимир Гак рекао је да су становници Инђије већ навикли да сваких неколико месеци буде отворен нов погон, али данас је посебно задовољство отворити нови погон јер припада фирми која један од најбољих српских брендова.

„Из ове фабрике производи ће отићи у 20 светских држава и то је понос Инђије и Србије. Наравно да Инђија не би могла да буде на овом степену развоја и са овим бројем инвестиција да не постоји подршка Владе Србије, њене председнице и председника Србије Александра Вучића“, рекао је Гак.

Председник Општине Инђије најавио је врло брзо још једну инвестицију у овом граду.

„Пре непуне три године, приликом отварања дистрибутивног центра Агромаркет, најављена је инвестиција за производњу фолијарних ђубрива и данас је то обећање испуњено“, рекао је на отварању директор предузећа „Фертико“ Славољуб Вукићевић.

"Захвалио бих Влади Србије на помоћи коју пласира привреди у овим тренуцима и истакао бих програм ''Моја прва плата'', који нам је омогућио да запослимо одређени број младих људи“.

Он је захвалио и Kабинету председника општине Инђија који су се, према његовим речима, још једном показали као прави, кооперативни партнер привреди и инвеститорима.

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: