Вести

ИНЂИЈА ЗА ДЕЦУ: Свечано отворен нови вртић, сва деца су уписана


ИНЂИЈА ЗА ДЕЦУ: Свечано отворен нови вртић, сва деца су уписана
01.09.2021

На територији општине Инђија не постоји ниједно дете које се налази на листи чекања за похађање предшколског програма. Свечаним пресецањем врпца данас је започео са радом нови вртић у који ће 260 малишана започети своје предшколско образовање.

Деца су у новом објекту површине преко хиљаду квадратних метара распоређена у укупно десет васпитних група-у четири групе се налазе бебе а у осталим деца узраста од 3,5 до 5 година.

Објекат је изграђен за годину дана и финансиран је искључиво општинским средствима. Вредност самог објекта је 108 милиона динара а још 40 милиона динара је издвојено за намештај, играчке, дидактичка средства, кухињу и друге неопходне опреме.

„Инђија нема више листе чекања, свако дете је уписано, за свако дете смо обезбедили место у вртићу и овим смо решили један од већих проблема из претходног периода“, истакао је приликом свечаног отварања вртића председник општине Инђија Владимир Гак.

„Када говоримо о подршци деци и породици, ово је дефинитивно једна значајна подршка. Осим што збрињавамо децу у најсигурнијим могућим условима, ми омогућавамо родитељима да се више посвете проналаску новог запослења или другим стварима од животног значаја“.

Гак је навео да у Инђији деценијама није грађен вртић и да данас присуствујемо испуњењу још једног обећања датог Инђинчанима.

„Сваке године имамо све више малишана и то је показатељ да је Инђија на добром путу“.

Од ове школске године предшколска установа радиће по новом програму. То подразумева да ће вртић бити прилагођенији родитељима и деци, односно родитељи ће много више учествовати у свакодневним активностима вртића.

Такође, пријем деце ће бити од 05.30 до 08.00 часова ујутру и отпуст од 14 до 17 часова.

Према речима директорке Предшколске установе „Бошко Буха“ Јелене Кресоје особље вртића је увек на располагању деци и родитељима а новим објектом значајно се подиже квалитет услуге која установа пружа.

„Основни циљ наше установе је да створимо подстицајно окружење у којима ће деца да уче, расту и да се развијају. И да им омогућимо да ступају у интеракције са  са својим вршњацима и одраслима јер су управо те социјалне интеракције кључ за даљи развој и живот“.

Кресоја је додала да ће се у новом вртићу спремати око 400 оброка за потребе овог али и других објеката на територији општине Инђија. 

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: