Вести

КРАЈ АГОНИЈЕ СТАНАРА „ЖУТЕ ЗГРАДЕ“: Решење статуса на помолу, почиње изградња станова за стамбено незбринута лица


КРАЈ АГОНИЈЕ СТАНАРА „ЖУТЕ ЗГРАДЕ“: Решење статуса на помолу, почиње изградња станова за стамбено незбринута лица
13.09.2023

Након више од 30 година таворења и нерешавања проблема станара у „жутој“ Интексовој згради у центру Инђије, коначно се назире крај, резултат је састанка комесарке за избеглице и миграције  Наташе Станисављевић са председником општине Инђија Владимиром Гаком.

„Оно што данас радимо није нико преко 30 година. Протеклих месеци интезивно смо радили на обезбеђивању неопходне документације која ће заувек решити стамбена питања бројних инђијских породица. Бавимо се проблемима грађана свакодневно и ,када је реч о Интексовој жутој згради, очекујемо завршетак целокупне процедуре до краја ове или почетком следеће године“, изјавио је председник општине Инђија Владимир Гак.

У општини Инђија су до сада обезбеђена стамбена решења за 242 породице и то у виду стамбених јединица, грађевинског материјала, сеоских домаћинстава, монтажних кућа и економског оснаживања.

„На данашњем радном састанку разматрали смо  планове за решавање статуса „Жуте зграде“ која се налази у центру Инђије. Од укупно 150 станова у згради,  68 је намењено избегличким породицама које у њој и живе и које ће након 30 година добити укњижене станове у катастру. Такође тема састанка је била и збрињавање избегличких породица које и даље немају решено стамено питање. Пројекат за стамбено збрињавање избеглица је планиран у селу Нови Карловци и у наредном периоду ће почети са реализацијом. Драго нам је што имамо подршку Републике Србије у свему што радимо која је препознала напоре које улажемо да све избегличке породице добију свој дом. Договорена је успешна будућа сарадња како би остварили заједнички циљ“ рекла је комесарка Станисављевић.

Општина Инђија исказала је потребе за стамбеним збрињавањем 133 избегличких породица и на данашњем састанку разматрани су планови за даље стамбено збрињавање избеглица са територије општине Инђија које нису стамбено збринуте.

Предвиђена локација за изградњу нових станова или монтажних кућа је општинска парцела на улазу у Нове Карловце. У току је обезбеђивање неопходне документације а ускоро ћемо имати више информација о почетку градње.

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: